Ik begeleid al mijn hele carrière teams, afdelingen en organisaties: op 24 jarige leeftijd werd ik bij Daf Trucks een van de jongste medewerkers in een leidinggevende functie. Twee jaar later werd ik benaderd door Ahrend en gevraagd om een logistieke re-organisatie  te leiden, hetgeen ik met veel plezier en belangrijke leerervaringen heb gedaan. De Nederlandse Vereniging voor Logistiek Management beschreef in die tijd de resultaten van dit succesvol project in het Handboek Logistiek.

Vier jaar later trad ik bij Shell in dienst als lid van de International Materials Management pool en begon ik mijn Shell carrière als internationaal consultant. Op 30 jarige leeftijd werd ik uitgezonden naar Shell Maleisië waar ik als Commercial Services Manager verantwoordelijk werd voor de inkoop en uitbesteding van alle diensten en goederen ter waarde van 600 miljoen €. Over een van mijn projecten schreef Stephen Covey een hoofdstuk in zijn boek “Living the 7 Habits”.

Met mijn overplaatsing naar Maleisië kwam een jongensdroom uit om ooit eens in de tropen (in het bijzonder zuidoost Azië) te kunnen wonen en werken. Geinspireerd door verhalen over Albert Schweitzer heb ik mijn keuzes rondom studie en werkgevers vooral laten bepalen door de kans om op enig moment naar de tropen te kunnen afreizen. De eerste maanden in Maleisië heb ik dan ook als een grote overwinning en belangrijk hoogtepunt ervaren.

Maar toen een half jaar later de piek voorbij was, brak een periode van leegte en gemis aan, die leidde tot het inzicht dat ik op een carrièrepad  was beland waar niet mijn hart lag. Om die reden sloeg ik verschillende interne aanbiedingen (waaronder vanuit Gabon, het land waar mijn inspiratiebron Albert Schweitzer lange tijd werkzaam was), af.

Een aaneenschakeling van persoonlijke en spirituele momenten in Maleisie leidden ertoe dat ik met mijn passie in contact kwam en een nieuwe visie voor mijn leven zich ontvouwde. Wat ik het allerliefste wilde was teruggaan naar Nederland om anderen te ondersteunen in een proces van bewustwording en persoonlijke groei. Om bij te dragen aan een samenleving waar mensen een sterkere verbondenheid met zichzelf en met anderen ervaren.

Ik ben als ‘westerling’ uiterst dankbaar voor het feit dat ik vier jaar in zuidoost Azië heb kunnen werken en wonen en verschillende aspecten van de oosterse cultuur aan den lijve heb kunnen ondervinden. Daar heb ik ervaren en aanschouwd welke impact oosterse filosofieën op de mens hebben en welke facetten van de westerse en oosterse levensfilosofieën universeel, uniform en aanvullend zijn.

Enkele jaren later werd ik uit enkele honderden interne kandidaten geselecteerd om deel uit te maken van Shell’s Leadership and Performance Team (LEAP), een groep van change agents dat in die tijd verantwoordelijk was voor de ondersteuning van Shell directies bij de ontwikkeling van leiderschap in de werkmaatschappijen. Ik greep met beide handen de kans om niet alleen een carrièreswitch  te maken, maar ook om naar Nederland terug te keren en eerste stappen te zetten om mijn nieuwe missie te vervullen.

Ook de overstap naar het LEAP-team nam het gevoel niet weg dat ik kans liet liggen om een groter verschil voor mensen te kunnen maken. In 1999 verliet ik Shell om zelf een trainings- en opleidingsorganisatie op te richten, die ik Center For Self Awareness (CSA) noemde, met als doel om mensen te ondersteunen in een proces van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Met mijn collega’s begeleidde ik tot 2012 ruim 30.000 deelnemers uit 25 landen in een proces van bewustwording en persoonlijke groei. Achteraf bleken we met onze coachingactiviteiten pioniers te zijn en heersten op woorden als ‘bewustwording’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’ nog een groot taboe. Leren ‘voelen’ behoorde in die tijd nog tot het domein van de therapie en elkaar knuffelen werd in de eerste jaren nog als sectarisch beschouwd door kritische ‘toeschouwers’. Gelukkig zijn we vandaag de dag verder en erkennen velen het belang en de vruchten van persoonlijke ontwikkeling, emotionele intelligentie en verbondenheid met anderen.

In die periode leidde ik zo’n tweehonderd coaches en trainers op. Vele van hen hebben sinds die tijd hun eigen trainings- en opleidingsbureau opgericht en meestal met succes. De activiteiten van deze organisatie legden tevens de basis voor de oprichting van diverse stichtingen die een verschil maken in het leven van anderen: stichting Dream4kids, Smile4kids en FunCare4kids zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

In 2013 heb ik samen met mijn levenspartner Alies, Zelfbewust Academy opgericht (voorheen: Dutch Leadership Academy), een samenwerkingsverband van (inmiddels) 18 onafhankelijke coaches, psychologen en orthopedagogen waarmee we zo’n 40 programma’s (in binnen- en buitenland) begeleiden op het gebied van bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Maar ook leiders en kleine en grote organisaties ondersteunen bij leiderschap-, team- en organisatie-ontwikkeling.