Op deze pagina beschrijf ik kort en bondig mijn visie op leiderschap , persoonlijk leiderschap en geluk; niet als een theoretisch of wetenschappelijk verantwoord betoog, maar als een praktische uiteenzetting van de belangrijkste uitgangspunten.

Deze zienswijze komt onder andere voort uit 25 jaar ervaring als leider van organisaties, afdelingen en teams en uit de persoonlijke en intensieve begeleiding van ruim 15.000 mensen uit 25 landen bij de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap.

Maar deze visie komt ook voort uit mijn levenslange zoektocht naar het antwoord op de vraag wat de grootste leiders in onze geschiedenis groot heeft gemaakt. Tientallen jaren van contemplatie op deze vraag hebben daar wezenlijk aan bijgedragen.

Een laatste belangrijke bron van input vormen de ruim dertig jaren van introspectie, beschouwing en reflectie die het gevolg zijn van een gepassioneerde zoektocht naar het antwoord op de vraag wat maakt dat de ene persoon een leven leidt dat hij liefheeft en de ander machteloos en teleurgesteld toekijkt.